Maria Solheim

Maria Solheim er en nordnorsk musiker bosatt i Vestfold.

 

Hun vokste opp i Alsvåg i Øksnes i Vesterålen, Nordland, og ble som tidlig tenåring med i skrivesirkelen ”Slipp Språket løs” ledet av blant andre Lars Saabye Christensen. Hun begynte som freelance-journalist for to regionale aviser allerede som 15 åring.

 

Da Maria var 14 år begynte hun å skrive musikk og hun ble oppdaget av Bengt Egil Hanssen som 15 åring. I 1999, 17 år gammel, fikk hun platekontrakt med Kirkelig Kulturverksted. Hennes første plate, 'Barefoot', ble sluppet to år senere, og høstet gode kritikker. Musikken var akustiskbasert med tekster og melodier skrevet av Solheim selv.

 

Maria Solheim har gitt ut 5 soloalbum fra 2001 til 2012, hvorav to ble nominert til Spellemannsprisen: ”Behind closed doors” og ”Frail”.

Hun har vært låtskriver for NRK Super, og fast gjesteskribent for Vårt. Hun var også en av artistene som ble spurt om å opptre på prinsesse Ingrid Alexandras dåp i 2004 og konfirmasjon i år.

 

Det britiske musikkbladet Mojo kåret hennes album "Frail" til et av de beste singer-songwriter album i 2004.

 

I 2010 fikk hun platinaplate for singelen "Rom for alle", som ble utgitt for inntekt til Kirkens Bymisjon.

 

I tillegg til aktiv konsertvirksomhet i både Tyskland og Norge jobber Maria for øyeblikket med nye plateprosjekter, både med tanke på innland og utland.

 

2019,  fokus entertainment  |  design by do it better designs